info@competensys.nl
+31 (0)53 - 30 30 217
Park Phi, Zuiderval 62-4 7543 EZ Enschede

Inschrijven gelukt!

Yes! Je bent ingeschreven voor onze nieuwbrief en ontvangt regelmatig updates, kennis, nieuwsberichten en meer.

Hierbij alvast enkele interessante artikelen.

Loonwaardemetingen en diagnoses op afstand - Tips & Tricks

Diagnostiek op afstand kan prima, ontdekte CompetenSYS in de afgelopen periode. Met de juiste aanpak breng je als klantmanager of consulent ook in deze tijd je cliënten dichterbij passend werk. In een normale situatie organiseer je voor diagnoses begeleiding bij het invullen van het klantportaal, bezoek je voor loonwaardemetingen de werkplek en voer je persoonlijke gesprekken. Dat kan nu niet. Maar met deze tips van de CompetenSYS-professionals lukt het om je cliënten op afstand ‘te zien en horen’ en kwalitatief goede diagnoses en metingen te verrichten!

Lees meer

Diagnostiek in deze coronacrisis. Hoe blijf je je dagelijkse werk vorm geven?

Hoe geef je je dagelijkse werk vorm in deze coronacrisis? Een vraag waarover veel organisaties hun hoofd breken. Nooit eerder werd onze creativiteit in deze mate collectief aangesproken. Gelukkig lukt het ook in deze tijd om gemeenten te begeleiden bij bijvoorbeeld het stellen van diagnoses en verrichten van loonwaardemetingen op afstand. CompetenSYS adviseurs Nienke Heuver en Jolijn Kuipers vertellen hoe zij dit doen en ervaren en welke kansen ze zien voor gemeenten om cliënten te ondersteunen.

Lees meer

Matchen in een krappe arbeidsmarkt: 5 meest gemiste kansen op een rij

Hoe beter gemeenten hun cliënten kennen, hoe sneller en gemakkelijker ze passende arbeid voor hen vinden. CompetenSYS ondersteunt gemeenten hierbij met haar platform en systemen. Kevin Biemans van CompetenSYS: “We komen dagelijks over de vloer bij gemeenten door heel Nederland en zien en horen veel. In deze blog licht ik vanuit onze praktijkervaring de 5 meest gemiste kansen toe voor matching. Die komen altijd van pas maar zeker in deze krappe arbeidsmarkt. Benut ze en verhoog je uitstroom!”

Lees meer

Het diagnoseproces: wat vindt de cliënt zelf?

‘Zelfsturing, de cliënt aan zet’: die termen vliegen je om de oren in de sociale zekerheidswereld. CompetenSYS faciliteert dit al jaren met haar systeem voor diagnostiek én ontwikkelt het continu. Namens gemeenten nodigt CompetenSYS regelmatig cliënten uit voor het zelf invullen van een digitale vragenlijst, die de basis vormt voor een optimaal diagnosegesprek. We vroegen enkele cliënten hoe zij deze werkwijze, met nadruk op een stuk zelfregie, nou eigenlijk ervaren.

Lees meer