info@competensys.nl
+31 (0)53 - 30 30 217
Park Phi, Zuiderval 62-4 7543 EZ Enschede

Je hebt een brief ontvangen van CompetenSYS. En nu?

U heeft een brief ontvangen en bent uitgenodigd door CompetenSYS voor een gesprek in uw gemeente. Wat staat u te wachten? Hoe gaat het in zijn werk? Dat leest u allemaal op deze pagina.

Voorbereiding

Waarom wordt een gesprek ingepland?

U heeft een bijstandsuitkering of u valt onder de Participatiewet binnen uw gemeente. U werkt niet of u werkt wel, maar u ontvangt een aanvullende uitkering vanuit de Participatiewet (Bijstand).

Aan de Participatiewet zijn rechten en plichten verbonden. Een voortgangsgesprek kan één van die plichten zijn. In dit geval heeft uw gemeente ervoor gekozen om het voortgangsgesprek door CompetenSYS te laten doen. Daarom heeft u een uitnodiging per post ontvangen.

Wat te doen met de brief?

 1. U belt met het telefoonnummer op de brief.
 2. U overlegt en plant een datum en tijd in die voor u en CompetenSYS past.
 3. U ontvangt een bevestiging per brief met de afgesproken tijd, datum en locatie (soms ontvangt u per e-mail een link met online vragen, deze mag u invullen. Lukt dat niet, dan is dat geen probleem).
 4. Op de dag en het tijdstip van het gesprek meldt u zich bij de receptie.
 5. U wordt opgehaald door een CompetenSYS-adviseur en gaat naar een rustige en veilige spreekkamer.

Moet ik iets meenemen?

Nee, u hoeft niets mee te nemen. Verklaringen (bijv. medisch), documenten of diploma’s kunt u thuislaten. Heeft u een cv? Die mag u meebrengen, maar dit hoeft niet.

Mag ik iemand meenemen naar het gesprek?

Ja, dat mag. Dit hoeft u niet per se te vermelden als u het gesprek met ons hebt ingepland. Neemt u bijvoorbeeld iemand mee die u ondersteunt met de Nederlandse taal, dan is het handig dat wij dat weten.

Het gesprek

Waar gaat het gesprek met een CompetenSYS-adviseur over?

 1. Stap voor stap en aan de hand van vragen gaan we uw situatie en hoe het nu met u gaat in kaart brengen.
 2. Onderwerpen als scholing, werk(verleden) en uw gezondheid/welzijn bespreken we met u.
 3. Ook uw competenties: uw sterke en minder sterke punten en eigenschappen komen aan bod.
 4. Tijdens het gesprek is er ruimte voor uw vragen.

Wat gebeurt er na het gesprek?

 • Het gesprek wordt door de CompetenSYS-adviseur uitgewerkt in een verslag. Dit verslag is AVG-proof; dit wil zeggen dat uw gegevens veilig zijn en volgens de Europese Privacywetgeving worden behandeld.
 • Het verslag gaat naar uw contactpersoon of consulent. Indien nodig, pakt deze persoon het contact met u verder op, zoals u dat gewend was.
 • U hoeft zelf niets te doen. U ontvangt van uw eigen contactpersoon een uitnodiging voor een nieuwe afspraak, indien nodig.
 • Het verslag wordt niet online verstuurd wegens redenen omtrent privacy. U mag, als u dat wenst, het verslag van de CompetenSYS adviseur lezen. Neem daarvoor contact op met uw consulent of contactpersoon.

Vragen of onduidelijkheden?

Heeft u toch nog vragen of zijn er onduidelijkheden? Neem dan contact op met CompetenSYS op 053- 303 0217. (Van maandag t/m vrijdag van 9.00 tot 13.00).

Lees ook andere artikelen

Samenwerking CompetenSYS met Gemeente Almelo

Samenwerking CompetenSYS met Gemeente Almelo

“Het onbenut arbeidspotentieel binnen de gemeente beter benutten.” antwoordt Koen Schneider, projectleider bij gemeente Almelo, op de vraag wat het project in samenwerking met CompetenSYS het beste omschrijft. “Het is een uitdaging voor vrijwel iedere gemeente; zorgen dat de Participatiewet zo goed mogelijk wordt uitgevoerd en inwoners naar vermogen een bijdrage leveren aan de samenleving.”

Lees meer
Loonwaarde bij Meesterwerk Werkprojecten

Loonwaarde bij Meesterwerk Werkprojecten

Voor de tweede in de reeks 'werkgeversverhalen' hebben we Meesterwerk benaderd. Ilja Wentink, sinds 2015 werkzaam bij Meesterwerk als interne jobcoach, vertelt ons meer over Meesterwerk, haar rol binnen de organisatie en de samenwerking met CompetenSYS.

Lees meer
Loonwaarde-metingen bij UW Utrecht

Loonwaarde-metingen bij UW Utrecht

Met grote regelmaat komen de Loonwaardeprofessionals van CompetenSYS bij werkgevers door het hele land voor het uitvoeren van loonwaardemetingen. Zo ook bij UW Utrecht; een participatiebedrijf in Utrecht dat zich inzet voor mensen met afstand tot de arbeidsmarkt; Arjan de Zeeuw vertelt ons hier meer over.

Lees meer