info@competensys.nl
+31 (0)53 - 30 30 217
Park Phi, Zuiderval 62-4 7543 EZ Enschede

Loonwaarde bij Meesterwerk Werkprojecten

Mensen met een beperking begeleiden

"Meesterwerk is een opstartbedrijf: Wij begeleiden mensen met een belemmering richting passend werk: Die belemmering kan zowel fysiek als mentaal zijn. Maar ook een taalachterstand kan de beperkende factor zijn. We proberen deze mensen klaar te stomen voor werk wat hij of zij aankan. Dat kan bij de ene zijn dat op den duur regulier werk uitgevoerd kan worden. Bij de ander kan een dusdanige beperking aanwezig zijn dat 8 uur werk onder begeleiding het maximum betreft.”

Een eigen bedrijfshal met verschillende mogelijkheden

“Wij beschikken hier in Bronckhorst over een eigen bedrijfshal waar verschillende werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd. Dit betreft grotendeels algemeen productiewerk. Maar om mensen zo werkfit mogelijk te krijgen, bieden wij ook andere werkzaamheden. Denk bijvoorbeeld de mogelijkheid om een heftruckcertificaat te halen.”

Mensen zien opbloeien

“Het mooie aan mijn werk is dat je mensen ziet opbloeien: Mensen met weinig (zelf)vertrouwen dat ze ooit weer regulier werken, kunnen zichzelf hier herontdekken om vervolgens weer volledig te participeren binnen de maatschappij. Of mensen met een aanzienlijke beperking die hier hun draai vinden en weer ‘meedoen’. Zolang men maar stappen zet, of het nou kleine of grote zijn; dat maakt dit werk zo waardevol.”

Bijdrage aan de inburgering van statushouders

"Ook voor statushouders zijn wij een belangrijke spil; men kan namelijk tijdens de inburgering al wel één of twee dagen aan het werk gaan. Voor hen is dit een mooie stap, omdat we tijdens het traject goed kunnen bepalen waar iemand goed in is, en deze mensen ook verder kunnen helpen bij het zoeken van passend (regulier) werk.”

"Naast onze eigen bedrijfshal als locatie van waar mensen werken, beschikken we ook over de mogelijkheid om mensen te plaatsen bij externe werkgevers in het ‘reguliere werkveld. Uiteraard niet zonder begeleiding; onze externe jobcoaches onderhouden nauw contact met onze opdrachtgevers en ondersteunen deze mensen waar nodig."

Ilja Wentink

De samenwerking met CompetenSYS

“Voor wat betreft nieuwe aanmeldingen ontvangen we deze veelal via de gemeente. Om de arbeidsgeschiktheid en het werkniveau te bepalen gaan we uiteraard eerst in gesprek. Dat is ook het moment waarop CompetenSYS aansluit en de loonwaardemeting wordt uitgevoerd.”

“De samenwerking met CompetenSYS beschouw ik als zeer prettig. Met name het respect richting de werknemer en het meedenkend vermogen met ons als organisatie vind ik twee belangrijke punten die van meerwaarde zijn bij de samenwerking op het vlak van de loonwaardemetingen. Daarnaast verloopt het contact met CompetenSYS erg goed. Ze schakelen snel en zijn proactief in de communicatie.”

Benieuwd naar de mogelijkheden

Benieuwd naar de mogelijkheden van onze loonwaarde dienstverlening voor jouw organisatie of instelling? Neem contact met ons op via info@competensys.nl of bel ons op 053 - 30 30 217.