info@competensys.nl
+31 (0)53 - 30 30 217
Park Phi, Zuiderval 62-4 7543 EZ Enschede

VUM boekt succes met eerste proefaanlevering

Verbeteren Uitwisseling Matchingsgegevens (VUM) boekt succes met eerste proefaanlevering in Montferland en Fijnder, gesteund door techpartner CompetenSYS.

In een belangrijke mijlpaal voor het VUM-programma, een samenwerking tussen VNG, UWV, het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, en CompetenSYS als techpartner, is de eerste proefaanlevering met succes uitgevoerd in de pilots van Montferland en Fijnder. Het doel van het VUM-programma is om meer transparantie te bieden in het werkzoekenden- en vacaturebestand over regio- en organisatiegrenzen heen, met als doel een snelle, efficiënte en duurzame koppeling van de juiste werkzoekende aan de juiste vacature.

CompetenSYS draagt met trots bij aan deze doelstelling door middel van ons innovatieve platform. We hebben de mogelijkheid voor de uitwisseling geïntegreerd in onze applicatie, wat heeft bijgedragen aan het succes van deze proefaanlevering.

Deze proefaanlevering markeert een cruciale stap richting de landelijke uitrol van de VUM-uitwisselvoorziening. Samen met verschillende pilotpartijen is het van essentieel belang om de technologie en standaarden te beproeven in diverse regio's, waardoor een naadloze aansluiting van gemeenten en UWV door heel Nederland mogelijk wordt. De ervaringen uit de pilots bieden inzichten in benodigde voorbereidingen, obstakels voor deelnemers en de impact van VUM op bedrijfsvoering en processen.

De waardevolle inzichten uit de pilots dragen bij aan het optimaliseren van het programma door succesvolle elementen te identificeren en verdere verbeteringen te implementeren.

Wij zijn met het behalen van deze mijlpaal extra trots op onze positie als techpartner van het VUM, en we blijven ons inzetten voor het bevorderen van efficiënte matchingsprocessen op de arbeidsmarkt!

Benieuwd?

Bent u benieuwd naar de VUM en wat dit voor u kan betekenen? Neem contact met ons op via info@competensys.nl.

Lees ook andere artikelen

Loonwaarde bij Meesterwerk Werkprojecten

Loonwaarde bij Meesterwerk Werkprojecten

Voor de tweede in de reeks 'werkgeversverhalen' hebben we Meesterwerk benaderd. Ilja Wentink, sinds 2015 werkzaam bij Meesterwerk als interne jobcoach, vertelt ons meer over Meesterwerk, haar rol binnen de organisatie en de samenwerking met CompetenSYS.

Lees meer
Loonwaarde-metingen bij UW Utrecht

Loonwaarde-metingen bij UW Utrecht

Met grote regelmaat komen de Loonwaardeprofessionals van CompetenSYS bij werkgevers door het hele land voor het uitvoeren van loonwaardemetingen. Zo ook bij UW Utrecht; een participatiebedrijf in Utrecht dat zich inzet voor mensen met afstand tot de arbeidsmarkt; Arjan de Zeeuw vertelt ons hier meer over.

Lees meer
Bestandsanalyse Drechtsteden: de inwoner aan zet!

Bestandsanalyse Drechtsteden: de inwoner aan zet!

De Sociale Dienst Drechtsteden biedt inwoners met een bijstandsuitkering ondersteuning gericht op (ontwikkeling naar) werk, en voor wie dat niet mogelijk is; activering en participatie. Binnen het totale bestand is een groep inwoners aanwezig die aangeven een fysieke belemmering te ervaren om aan het werk te kunnen. Een deel hiervan is al goed in beeld, maar van een ander deel is nog onvoldoende duidelijk welke ondersteuning passend is. Dient te worden ingezet op de route richting (regulier) werk of moet de focus komen te liggen op activering en participatie? Om antwoord te kunnen geven op deze vragen heeft de Sociale Dienst Drechtsteden CompetenSYS gevraagd een bestandsanalyse uit te voeren en deze groep met een fysieke belemmering nader te onderzoeken.

Lees meer