info@competensys.nl
+31 (0)53 - 30 30 217
Park Phi, Zuiderval 62-4 7543 EZ Enschede

Loonwaarde factsheet

CompetenSYS draagt graag haar steentje bij aan een inclusieve arbeidsmarkt en Loonwaarde speelt hierin een belangrijke rol, zo ook bij Pantar, het sociaal-ontwikkelbedrijf van de regio Groot Amsterdam. Waar Rite Schardijn en Annebijn Leenaars ons hebben gevraagd om samen op te trekken richting het (nog) verder professionaliseren van de organisatie op het snijvlak 'Loonwaarde' in algemene zin.

Het borgen van benodigde basiskennis om veelvoorkomende vragen van collega's, werkgevers en werknemers snel én goed te kunnen beantwoorden zonder een deskundige te moeten raadplegen was hierbij het uitgangspunt. Door de handen ineen geslagen hebben we toegewerkt naar een factsheet met betrekking tot loonwaarde. Met als resultaat dat we dit overzicht ook voor andere geïnteresseerden beschikbaar willen stellen. In onderstaande factsheet zetten we visueel in grote lijnen uiteen wat Loonwaarde is en wat er procesmatig van aanmelding tot oplevering bij komt kijken.

Lees ook andere artikelen

Loonwaarde bij Meesterwerk Werkprojecten

Loonwaarde bij Meesterwerk Werkprojecten

Voor de tweede in de reeks 'werkgeversverhalen' hebben we Meesterwerk benaderd. Ilja Wentink, sinds 2015 werkzaam bij Meesterwerk als interne jobcoach, vertelt ons meer over Meesterwerk, haar rol binnen de organisatie en de samenwerking met CompetenSYS.

Lees meer
Loonwaarde-metingen bij UW Utrecht

Loonwaarde-metingen bij UW Utrecht

Met grote regelmaat komen de Loonwaardeprofessionals van CompetenSYS bij werkgevers door het hele land voor het uitvoeren van loonwaardemetingen. Zo ook bij UW Utrecht; een participatiebedrijf in Utrecht dat zich inzet voor mensen met afstand tot de arbeidsmarkt; Arjan de Zeeuw vertelt ons hier meer over.

Lees meer
Bestandsanalyse Drechtsteden: de inwoner aan zet!

Bestandsanalyse Drechtsteden: de inwoner aan zet!

De Sociale Dienst Drechtsteden biedt inwoners met een bijstandsuitkering ondersteuning gericht op (ontwikkeling naar) werk, en voor wie dat niet mogelijk is; activering en participatie. Binnen het totale bestand is een groep inwoners aanwezig die aangeven een fysieke belemmering te ervaren om aan het werk te kunnen. Een deel hiervan is al goed in beeld, maar van een ander deel is nog onvoldoende duidelijk welke ondersteuning passend is. Dient te worden ingezet op de route richting (regulier) werk of moet de focus komen te liggen op activering en participatie? Om antwoord te kunnen geven op deze vragen heeft de Sociale Dienst Drechtsteden CompetenSYS gevraagd een bestandsanalyse uit te voeren en deze groep met een fysieke belemmering nader te onderzoeken.

Lees meer