info@competensys.nl
+31 (0)53 - 30 30 217
Park Phi, Zuiderval 62-4 7543 EZ Enschede

Ondersteuning door getrainde taalhulpen

Meer dan een systeem: ondersteuning door getrainde taalhulpen

Recentelijk hebben wij tijdens de diverse implementaties van CompetenSYS steeds meer vragen gekregen om ook taalondersteuning te bieden. Dit omdat het veelal voor gemeenten lastig is om taalondersteuning te kunnen bieden in de meest voorkomende talen (Syrisch, Pashti, Tigrinya, Koerdisch en Arabisch) waar momenteel juist een grote behoefte aan is. Daarom bieden wij als CompetenSYS, naast uitvoering van de complete Diagnose Statushouders, ook de inzet van onze professionele taalhulpen aan. We hebben hiervoor getrainde taalhulpen in dienst genomen, die de genoemde talen machtig zijn in woord en geschrift en tevens vloeiend Nederlands spreken. Vanzelfsprekend zijn deze taalhulpen ervaren met de CompetenSYS-diagnostiek.

Ondersteuning tijdens diagnostiek

Nadat de cliënt in zijn moedertaal de vragenlijst in het klantportaal heeft ingevuld, kan er veel gerichter een diagnosegesprek worden gevoerd. Professionals bij verschillende gemeenten schakelen ons na de implementatie van het CompetenSYS systeem steeds vaker in voor taalondersteuning hierbij. Onze taalhulpen spreken en schrijven naast Nederlands ook vloeiend Syrisch, Pashti, Tigrinya, Koerdisch en Arabisch.

Overbrug de taalbarriére

Zoals aangegeven zijn onze taalhulpen ervaren met de CompetenSYS-diagnostiek. Ze kunnen uw consulenten in de spreekkamer ook ondersteunen in het stellen van de diagnose. Daarnaast voeren ze ook graag andere werkzaamheden uit waarbij taalondersteuning handig is. Per taal gaat het vaak om korte trajecten van enkele tientallen diagnoses. Daarom bieden we onze taalhulpen ook op projectbasis aan gemeenten aan. Heeft u zelf alles in huis voor een grondige screening van uw statushouders aan de hand van de ingevulde vragenlijst? Of heeft u hiervoor extra mankracht nodig? Dan ontzorgen onze ervaren, deskundige consulenten en taalhulpen u graag. We organiseren groepsbijeenkomsten en persoonlijke gesprekken op uw locatie. Zo brengen we via een grondige diagnose het volle potentieel van uw statushouders in kaart.

Heeft u ook extra ondersteuning nodig? Neem contact met ons op!

"Met behulp van de CompetenSYS taalhulpen brengen wij sneller, efficiënter en doeltreffender onze statushouders in kaart."

Werner Loode - Gemeente Rijssen-Holten