info@competensys.nl
+31 (0)53 - 30 30 217
Park Phi, Zuiderval 62-4 7543 EZ Enschede

Loonwaarde-metingen bij UW Utrecht

Participatiebedrijf UW Utrecht

Met grote regelmaat komen de Loonwaardeprofessionals van CompetenSYS bij werkgevers door het hele land voor het uitvoeren van loonwaardemetingen. Zo ook bij participatiebedrijf UW Utrecht, dat zich inzet voor mensen met afstand tot de arbeidsmarkt; Arjan de Zeeuw vertelt ons hier meer over.
 
Arjan is ontwikkelcoach bij UW: “Ik begeleid een afdeling van 70 mensen, al zijn er maar maximaal 45 tegelijk aanwezig. Dit zijn allemaal mensen met een arbeidsbeperking en hebben een afstand tot de arbeidsmarkt. Dat kan zowel fysiek als mentaal zijn. Wij bieden deze mensen een plek waarbij iedereen op zijn of haar eigen niveau kan werken.”

Diverse werkzaamheden bij UW Utrecht

Het zijn diverse werkzaamheden die uitgevoerd worden bij UW. Denk aan ‘eenvoudigere taken’ zoals het verpakken van snoep, het omstickeren van producten en het vullen van verpakkingen met voedingssupplementen.

Van ompakken tot onderstellen voor zonnepanelen

Het zijn diverse werkzaamheden die we uitvoeren bij UW. Denk aan taken als het verpakken van snoep, het stickeren van producten en het vullen van verpakkingen met voedingssupplementen. “Maar we kunnen ook meer dan dat; zo maken we bijvoorbeeld voor een grote klant van ons onderstellen van zonnepanelen. Behalve dat het commercieel interessant is om onze mensen in te zetten, vinden klanten het ook belangrijk om sociale impact te maken. Dat moet ook aanwezig zijn, anders is het geen match”.
 
Arjan vertelt verder: “Voor een deel van onze medewerkers ontvangt UW een loonkostensubsidie. De hoogte van deze subsidies wordt voor een deel bepaald door de loonwaarde-metingen die worden uitgevoerd bij onze mensen. De uitvoerende partij van deze metingen is CompetenSYS.”

Samenwerking met CompetenSYS

“De samenwerking met CompetenSYS ervaar ik als zeer positief. En veel belangrijker; dat vinden de mensen hier ook. Ze voelen zich met respect behandeld. De vragen die gesteld worden binnen een meting kunnen namelijk voor sommigen confronterend zijn. De loonwaarde-experts van CompetenSYS gaan hier op een goede manier mee om. We leggen vaak samen voorafgaand aan het gesprek uit waarom bepaalde vragen gesteld worden; dat zorgt voor rust en begrip.”

Het betrekken van werkgevers en cliënten is een belangrijke succesfactor voor een betrouwbare en geaccepteerde uitkomst van de loonwaardebepaling. Bij het benaderen van een werkgever en cliënten is het van belang dat hij voorafgaand aan de loonwaardebepaling goed geïnformeerd wordt wat hij/zij kan verwachten maar vooral ook waar precies op gemeten wordt.

Arjan van der Zeeuw

Een goede uitvoering van essentieel belang

“De uitkomst van een loonwaardemeting is - zoals al eerder gezegd - van belang voor UW Utrecht. Het is daarom van essentieel belang dat deze goed worden uitgevoerd. Ook hier kan ik niets anders dan positief over zijn; we zien een namelijk een consistentie in de resultaten van alle metingen, zonder rare uitschieters of uitkomsten die ik niet kan plaatsen. Ook het contact verloopt goed en snel. Vaak kunnen nieuwe metingen op zeer korte termijn worden uitgevoerd; en dat is ook weer van belang voor ons.”

“De kwaliteit van de rapportages gaan hand in hand met de kwaliteit van de professional die dagelijks bezig is met het uitvoeren van loonwaardemetingen. CompetenSYS heeft een eigen team van Loonwaardeprofessionals in vaste dienst wat dagelijks metingen uitvoert door het hele land. Het geeft vertrouwen om te weten dat de uitkomsten van onze loonwaardemetingen breed worden geaccepteerd en dat deze overeind blijven in de wereld van ondernemers en werkgevers.”

“We hebben verschillende - maar inmiddels bekende - CompetenSYS loonwaarde-experts die hier over de vloer komen. Of het erg is? Nee, want dat zorgt er juist voor dat er flexibel en snel gepland kan worden. En daarbij; elke CompetenSYS-collega die hier langskomt is kundig. Dus geen enkel probleem.”

Benieuwd naar de mogelijkheden

Benieuwd naar de mogelijkheden van onze loonwaarde dienstverlening voor jouw organisatie of instelling? Neem contact met ons op via info@competensys.nl of bel ons op 053 - 30 30 217.