info@competensys.nl
+31 (0)53 - 30 30 217
Park Phi, Zuiderval 62-4 7543 EZ Enschede

Meerinzicht: De Brede Intake

Diagnose- en matchingsysteem volledig op maat

Bij CompetenSYS worden wij blij van mooie initiatieven binnen of tussen aangrenzende gemeente(n). Zo heeft Meerinzicht - een samenwerking tussen de gemeenten Harderwijk, Ermelo en Zeewolde - samen met ons de (meertalige) vragenlijst volledig op maat ingericht binnen ons diagnose- en matchingsysteem.

Doel hierbij is geweest om deze perfect te laten aansluiten bij de nieuwe klantreis, de bijbehorende doelgroepindeling, de gegevensuitwisseling met InburgerenWerkt! en daarmee de Brede Intake. Vanuit CompetenSYS ben ik één van de aanspreekpunten geweest die dit traject met veel plezier heeft mogen begeleiden.

Vooroplopend op het gebied van bemiddeling

Meerinzicht loopt hiermee voorop op het gebied van het bemiddelen van cliënten naar de arbeidsmarkt, eventueel met behulp van scholing en het opdoen van werkervaring. Voor iedere cliënt wordt een passende oplossing gevonden en dit hoeft niet alleen uitstroom naar regulier werk te zijn. Denk bijvoorbeeld ook aan vrijwilligerswerk of sociale activering of het aanbieden van een andere passende oplossing. Met het belang van de cliënt altijd voorop. Dit kan echter alleen gedaan worden door het stellen van goede diagnose, en deze ook periodiek te blijven toetsen...een momentopname blijf immers altijd tricky.

Enthousiasme onder gebruikers

Samen met Meerinzicht hebben wij een uitgebreide workflow gemaakt en inzichtelijke rapportages opgesteld om dit hele proces - zowel op cliënt als op ‘management’ niveau - goed te kunnen blijven managen. En dat alles binnen ons diagnose- en matchingsysteem. Kort gezegd: Een supergaaf project waar alle kracht van ons CompetenSYS systeem goed is benut. En dat zien we niet alleen terug in de resultaten, maar vooral in het enthousiasme van de gebruikers.

Meer klantcases

Realisatie Tozo-OndernemersScan met RSD KRH

Realisatie Tozo-OndernemersScan met RSD KRH

In twee maanden tijd 20.000 mails en 18.000 telefoontjes beantwoorden en pakweg 9.000 aanvragen verwerken van een hele nieuwe doelgroep in nood: ondernemers voor de Tozo-regeling. Dat overkwam de Regionale Sociale Dienst Kromme Rijn Heuvelrug (RSD KRH) in maart 2020 en natuurlijk vele andere gemeenten.

Lees meer
Met de ‘Kompas-aanpak’ naar passend werk


Met de ‘Kompas-aanpak’ naar passend werk


Rico Meijers, participatiecoach bij ISD Kompas in Zuid-Limburg, vertelt trots over hoe hij en zijn collega’s met hun Kompas-aanpak zoveel mogelijk cliënten met een uitkering naar passende arbeid begeleiden. “Arbeid in de breedste zin van het woord,” benadrukt hij daarbij.

Lees meer
Talentenpool helpt sociale diensten Zuid-Limburg bij matching

Talentenpool helpt sociale diensten Zuid-Limburg bij matching

Gidion Custers is senior adviseur bij de sociale dienst Maastricht-Heuvelland in Zuid-Limburg. Hij vertelt over hoe de diverse sociale diensten in deze regio, verdeeld over drie gewesten (Parkstad, Maastricht-Heuvelland en Westelijke Mijnstreek), er alles aan doen om ‘de beste kandidaat op de beste plek te krijgen en de beste plek bij de beste kandidaat’. Hun motto verklapt het al: de beste match vind je met oog voor kandidaat én werkgever. Door hierbij de regiogrenzen te overstijgen met de slimme selectietool ‘Talentenpool’, zijn er meer mogelijkheden en resultaten. De manier waarop ze dit doen in het zuiden van ons land is vrij uniek.

Lees meer