info@competensys.nl
+31 (0)53 - 30 30 217
Park Phi, Zuiderval 62-4 7543 EZ Enschede

Bestandsanalyse uitbesteed bij Gemeente Gooise Meren; Ons cliëntenbestand professioneel op orde.

Met bestandsanalyse de basis op orde

Maarten Beckx is projectleider kwaliteitszorg bij de uitvoeringsdienst sociaal domein, gemeente Gooise Meren. Hij vertelt hoe de bestandsanalyse, uitgevoerd door CompetenSYS, bijdroeg aan het op orde krijgen van hun basis. Maarten: “We werkten al met de module Diagnose en Matching, maar door de afwezigheid van drie klantmanagers kregen we ons bestand niet actueel gevuld. We vroegen CompetenSYS deze taak op zich te nemen.

Waardevol

“Overall ervaarden we het uitbesteden van de bestandsanalyse als zeer positief. De bijeenkomsten waar ongeveer 170 van onze cliënten onder begeleiding ter voorbereiding op de diagnosegesprekken de vragenlijst invulden, waren waardevol."

In professionele handen

De aanpak van CompetenSYS zit goed in elkaar en de professionele backoffice had alle touwtjes in handen. Ik voelde me zeker ontzorgd op veel vlakken en ben ook erg te spreken over de begeleiding voor- en achteraf vanuit het management van CompetenSYS. Onze capaciteit is nu weer op orde en deze ‘inhaalslag’ droeg zeker bij aan het nog prettiger werken met het systeem.”

Samen sparren en leren

“Wat we ons vooraf niet realiseerden, is dat uitbesteden niet betekent dat we zelf niks hoefden te doen. Een aantal klantmanagers waren nauw betrokken bij het regelen van spreekkamers en het verlenen van toegang in ons gebouw. Het meest ideale zou zijn als de backoffice van CompetenSYS in ons gebouw zat. Sommige cliënten belden toch met ons in plaats van met de backoffice. De nauwe samenwerking maakte het sparren wel prettig. Sommige diagnoseadviezen zagen onze klantmanagers op onderdelen graag aangepast en in goed overleg was dit geen probleem. CompetenSYS respecteert de eindregie van onze klantmanagers.”

Ruimte voor verder ontwikkelen

“Dat onze basis mede door de bestandsanalyse op orde is, schept ruimte voor verdere ontwikkeling. We zijn vertrouwd geraakt met het systeem en hebben de diagnosetool omarmd. De vragenlijst is helder, het plan van aanpak dat eruit rolt is prettig en helpt bij het nauwkeurig bepalen van het vervolgtraject. Ons proces is nu zo ingericht dat we iedere nieuwe cliënt die bijstand aanvraagt binnen zeven dagen spreken voor een intake en diagnose. Het verwerken van de managementinformatie uit het systeem is voor ons een vervolgstap, evenals het omgaan met de matchingtool die we onlangs aanschaften. Kortom, vanuit de bestandsanalyse bouwen we weer verder aan het zo goed mogelijk begeleiden van onze cliënten naar passend werk.”

“Vanuit de bestandsanalyse bouwen we weer verder aan het zo goed mogelijk begeleiden van onze cliënten naar passend werk.”

Maarten Beckx - Gemeente Gooise Meren

Meer klantcases

Samenwerking CompetenSYS met Gemeente Almelo

Samenwerking CompetenSYS met Gemeente Almelo

“Het onbenut arbeidspotentieel binnen de gemeente beter benutten.” antwoordt Koen Schneider, projectleider bij gemeente Almelo, op de vraag wat het project in samenwerking met CompetenSYS het beste omschrijft. “Het is een uitdaging voor vrijwel iedere gemeente; zorgen dat de Participatiewet zo goed mogelijk wordt uitgevoerd en inwoners naar vermogen een bijdrage leveren aan de samenleving.”

Lees meer
Loonwaarde bij Meesterwerk Werkprojecten

Loonwaarde bij Meesterwerk Werkprojecten

Voor de tweede in de reeks 'werkgeversverhalen' hebben we Meesterwerk benaderd. Ilja Wentink, sinds 2015 werkzaam bij Meesterwerk als interne jobcoach, vertelt ons meer over Meesterwerk, haar rol binnen de organisatie en de samenwerking met CompetenSYS.

Lees meer
Loonwaarde-metingen bij UW Utrecht

Loonwaarde-metingen bij UW Utrecht

Met grote regelmaat komen de Loonwaardeprofessionals van CompetenSYS bij werkgevers door het hele land voor het uitvoeren van loonwaardemetingen. Zo ook bij UW Utrecht; een participatiebedrijf in Utrecht dat zich inzet voor mensen met afstand tot de arbeidsmarkt; Arjan de Zeeuw vertelt ons hier meer over.

Lees meer