info@competensys.nl
+31 (0)53 - 30 30 217
Park Phi, Zuiderval 62-4 7543 EZ Enschede

Koppeling EVA Instrumentengids

Synergie in dienstverlening: Diagnosemethodiek CompetenSYS en de EVA Instrumentengids samengebracht

In samenwerking met het VNG is CompetenSYS de eerste marktpartij die koppelt met de EVA Instrumentengids. De diagnose in CompetenSYS vormt voor veel gemeenten een methodisch kader en daarmee een solide basis voor de best passende ondersteuning voor werkzoekenden. De instrumentengids EVA biedt hen vervolgens de mogelijkheid om de juiste lokale, regionale en/of landelijke instrumenten te selecteren. Waarbij deze instrumenten optimaal aansluiten op de klantkenmerken en individuele ondersteuningsbehoefte.

De voordelen van de instrumentengids

Ondersteuning voor de professional

Professionals worden methodisch en praktisch ondersteund om de best passende lokale en/of regionale instrumenten te selecteren.

Eén actueel overzicht.

Werkzoekenden instrumenten op één digitale plek. Actueel en overzichtelijk.

Alles in 1 systeem

Geen uitstapjes meer naar andere systemen, maar een volledige afhandeling van het diagnoseproces binnen CompetenSYS.

Transparantie en effectiviteit

EVA draagt bij aan transparantie en effectievere inzet van instrumenten.

Eigen koppeling voor volledige integratie

VNG heeft een koppeling (API) ontwikkeld en beschikbaar gesteld om de EVA instrumentengids te kunnen bevragen. Zo wordt het mogelijk om de instrumenten in EVA beschikbaar te stellen in CompetenSYS. Met behulp van deze koppelingen hebben wij beide werelden samengebracht. Na het opstellen van een diagnose in CompetenSYS en op basis van de klantkenmerken en het werklandschap, kunnen de klantmanagers met één druk op de knop de best passende instrumenten kiezen en maatwerk leveren. Overzichtelijk en actueel.

Professionalisering en methodisch werken

De samenwerking met de VNG en koppeling met de EVA instrumentengids faciliteert gebruiksgemak om maatwerk te kunnen bieden. Daarnaast dragen we hiermee bij aan het verder professionaliseren van het sociaal domein. Wij zijn er trots op dat wij de eerste leverancier zijn die de koppeling met de EVA instrumentengids al beschikbaar kan stellen aan gemeenten.

Ontdek de mogelijkheden!

Wilt u meer weten over de koppeling met de EVA Instrumentengids en welke voordelen dit voor uw gemeente of organisatie biedt? Neem dan contact met ons op.

Contact opnemen