info@competensys.nl
+31 (0)53 - 30 30 217
Park Phi, Zuiderval 62-4 7543 EZ Enschede

Diagnose Sociaal Domein

Succesvolle diagnoses binnen het Sociaal Domein

Ons platform is ontworpen om cliënten van gemeenten, SW- en werkbedrijven succesvol en naar vermogen aan de slag te helpen. 'Nauwkeurig leren kennen' betekent diagnose in het Grieks. Tevens onze inspiratie voor de meest complete diagnoses binnen het Sociaal Domein. Immers; hoe slimmer en efficiënter het cliëntprofiel, hoe groter de kans op succesvolle matching, door- en uitstroom.

Ons platform: Snel en helder

Een automatisch CV

Compleet en zowel in PDF als Word formaat voor bewerking achteraf

Compleet klantbeeld

Een complete set aan leefgebieden, competenties en werknemersvaardigheden

Ongeëvenaarde matching

Zoeken, filteren en selecteren op ieder gewenst criteria

Werkfitanalyse

Een betrouwbare berekening van de kans en bemiddelbaarheid van de cliënt

Gericht vervolgadvies

Praktisch advies afgestemd op de lokale indeling kansrijkheid, sociale kaart en trajectenwaaier

Alles in één systeem

Om te komen tot succesvolle diagnoses binnen het Sociaal Domein is het belangrijk om de juiste elementen te combineren om zo tot een compleet beeld te komen van de cliënt. Daarom zijn de volgende elementen standaard opgenomen in onze diagnose methodiek: Houding & motivatie, opleidingsachtergrond, werkervaring, zelfredzaamheid, beschikbaarheid, vervoersmogelijkheden en affiniteiten.

Naast diagnose ook matching

Een succesvolle manier voor het benaderen van werkgevers is goed weten welke cliënten potentieel in aanmerking komen voor de aanwezige arbeidskansen. De slimme software ter ondersteuning van de professional van ons CompetenSYS platform draaien op volle toeren om daarin geen kans onbenut te laten. Op basis van het cliëntprofiel worden alle mogelijke vormen van passende arbeid bekeken om zodoende tot de beste match te komen. Dus niet alleen regulier werk, maar ook bijvoorbeeld werkervaringsplekken en vrijwilligerswerk.

Diagnose vanuit verschillende invalshoeken

Bovendien zoeken de software ter ondersteuning van de professional vanuit verschillende invalshoeken. Op de functie ‘schoonmaker’ komt iedereen met een enigszins daarbij passend profiel naar voren. U kunt op werkelijk ieder aspect zoeken, filteren, selecteren en bovendien afstemmen op uw eigen lokale arbeidsmarkt.

Krachtige koppelingen


Een soepel lopend werkproces vereist goed werkende koppelingen tussen uw cliëntvolgsysteem en ons platform. CompetenSYS is al gekoppeld met GWS4all/Suite (tweezijdig), Compas en Civision. Tevens hebben we samen met UWV een werkende koppeling opgeleverd met zowel SONAR als WBS. Daarnaast hebben we uitgebreide mogelijkheden voor koppelingen waarmee we aansluiten op uw datawarehouse of gegevensmagazijn.

Slim en efficient cliëntprofiel

Direct zicht op passende arbeid

Gekoppeld met uw cliëntvolgsysteem; Suite of Civision